L'economia catalana continua batent rècords respecte a les exportacions. Més del 25% per cent de les que surten d'Espanya tenen el seu origen a Catalunya, que torna a batre rècords respecte al primer semestre d'aquest any, el que va de gener a juny. Segons dades del Ministeri d'Economia, ha pujat fins a 32.540 milions, un 2,3% més que el mateix període de l'any passat.

Aquesta situació s'ha produït en un context polític complex i amb un govern espanyol desatenent les obligacions de millora del sistema de finançament autonòmic, bloquejant les inversions en infraestructura i una total resistència a parlar del crònic dèficit fiscal de l'Estat amb Catalunya. Tot això sense parlar del frau que suposa que dels pressupostos generals de l'Estat moltes de les partides inversores de ministeris com Foment tenen una licitació i una execució d'obra molt per sota, per exemple, de comunitats com Madrid.

Tot això no fa més que destacar la solidesa de l'economia catalana i la fortalesa de les seves exportacions just en un moment que les de la zona euro han estat negatives en un -0,8%, molt llastades per economies com les del Regne Unit (-5,3%), França (-1,2%) i una Alemanya exportant un 1,5% per sobre del primer semestre 2015.

Una notícia que també posa en relleu que als exportadors catalans no els afecta el procés independentista per més discursos que es puguin fer. I és que els números canten.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat