La celebració de dues reunions paral·leles, una de convocada pel Govern de la Generalitat i una altra pel delegat del govern espanyol a Catalunya, per abordar la crisi de l'aeroport del Prat i intentar que el caos que intermitentment viu des de l'1 de maig passat no es cronifiqui és el pitjor camí possible per abordar amb urgència una solució que no hauria de tenir color polític. Han estat els ciutadans els que han denunciat des d'aquell fatídic pont quina era la situació deplorable que afectava centenars de passatgers cada dia per negligència o incompetència dels responsables polítics encarregats de planificar i evitar que arribés a succeir. El cert és que el que va començar com un problema del pont del Primer de Maig s'ha acabat convertint en una tortura per als passatgers sense que fins a les últimes hores no s'hagi produït allò tan típic de la política: fer un macramé perquè sembli que la responsabilitat del caos és compartida.

I en aquest cas, no pot ser compartida la responsabilitat perquè la competència és exclusiva de l'Estat. Enric Millo ha reunit aquest dimecres responsables de seguretat i de l'aeroport i han insistit que s'hi posarà remei amb urgència. Esperem que sigui així i el mal fet a la imatge de Barcelona no es prolongui durant gaire temps. De fet, la solució hauria d'arribar en hores, ja que els plusos dels efectius del Cos Nacional de Policia haurien d'estar ja acordats en línia amb els que perceben en altres destinacions i les màquines encarregades de facilitar el control dels passaports -els famosos verificadors- fa setmanes que havien d'haver estat encarregades. No és necessari que el secretari d'estat de Seguretat declari pomposament que l'aeroport del Prat és una referència sinó simplement que rebi el mateix tracte d'aquells que també ho són, com per exemple Madrid, o d'aquells que no ho són i tampoc no tenen problemes.

Tampoc no hauria sobrat que, a més de la roda de premsa que va oferir, el delegat del Govern espanyol hagués acudit a la reunió convocada per la Generalitat, a la qual havia estat convidat i que se celebrava en una hora diferent. Les discrepàncies en temes polítics de pes no haurien d'interferir en una matèria tan sensible com l'aeroport del Prat. En qualsevol cas, la inassistència de Millo serà un problema menor si en els propers dies no se'n torna a parlar més de problemes al Prat i tan sols es parla de l'èxit de passatgers en un aeroport que en l'últim quadrimestre ha crescut més que el de Barajas. Però caldrà exigir a la Generalitat mesures més contundents si aquest final feliç no arriba amb rapidesa.