El nou president de la Cecot, Xavier Panés, ha assumit aquest dimecres el càrrec en una assemblea extraordinària electoral que l’ha ratificat per unanimitat. El flamant líder de la patronal vallesana era l’únic aspirant a rellevar l’històric Antoni Abad, que ha ocupat aquest càrrec durant 17 anys. Després de prendre possessió, Panés s’ha proposat “implementar” el pla estratègic iniciat durant el mandat del seu antecessor per tal “d’adequar els gremis empresarials a la realitat del segle XXI”. Per altra banda, el nou president de la Cecot ha volgut fer un apropament cap a les administracions públiques, i els ha allargat la mà per tal de treballar plegats amb l’objectiu de revertir l’entrebanc econòmic actual, provocat per l’encariment de preus. “Si les empreses van bé, el país anirà bé”, ha sentenciat.

Tot i que la previsió econòmica per al futur més immediat “no és positiva”, el flamant president de la Cecot ha volgut enviar un missatge de “calma” al teixit empresarial. Així mateix, Panés ha assegurat que es continua treballant “més que mai” per continuar exigint als governants “que es posin a treballar”. En aquest sentit, Panés defensa que sector públic i privat han de maniobrar “junts” per poder prendre “les millors decisions” perquè el futur sigui pròsper per a les empreses en el sentit més ampli, en al·lusió també als treballadors. Sobre els plans interns de la Cecot per modernitzar els gremis empresarials, Panés afirma que no és un repte senzill i que caldrà abocar-hi “esforç, generositat i inversió”.

D’altra banda, el president sortint, Antoni Abad, ha defensat un relleu “lògic” a la presidència de la Cecot, després que l’any passat es renovés també el càrrec de secretari general, que ostenta actualment Oriol Alba. “Ara tocava la presidència”, ha dit Abad per posar fi a disset anys al capdavant de la patronal.

Ara fa uns dies, Panés es marcava una continuïtat renovadora per reimpulsar la patronal, així com insistir a reivindicar una millora de les infraestructures en benefici d'empreses, treballadors i usuaris en general. Panés va assegurar que l'eix bàsic de la seva candidatura és un "continuisme renovat", donat que ell mateix ja forma part de l'actual executiva. "Hi ha una necessitat de renovar el món gremial i dur-lo al segle XXI, ens movem en esquemes molt d'estàndards d'altres moments, i hi ha aspectes que ens envolten que ens obliguen a connectar amb l'empresari d'avui dia", explicava.

Així mateix, Panés també es mostrava perplex perquè des de fa 30 anys el territori segueix defensant la implantació de millores en les infraestructures de mobilitat, sobretot per carretera i ferroviàries, que beneficiarien el teixit econòmic, així com els treballadors que cada dia es desplacen per anar a la feina o la resta de ciutadans que fan el seu dia a dia.