Vueling es destaca com l'aerolínia de baix cost més impuntual del món el mes de juliol, i es posiciona a la cua de la classificació de 44 companyies de baix cost, segons les dades de la plataforma FlightStats. D'altra banda, Iberia Express, del mateix grup que Vueling (IAG) torna a ser, per quarta vegada consecutiva, l'aerolínia de baix cost més puntual del món.

La catalana Vueling ha acumulat uns retards de rècord en temporada alta, i ha tancat el juliol en què només el 58,84% de les seves operacions van arribar a l'hora -d'un total de 22.088 rutes-, baixant del lloc 41 del rànquing al 44. De fet, Vueling és de les aerolínies que ha patit més retards i cancel·lacions durant els darrers trenta dies. De cancel·lacions, Vueling n'acumula 394, superada només per easyJet, amb 750; Lufthansa, amb 627, i Lufthansa CityLine, amb 468. D'altra banda, Iberia i Air Nostrum es troben entre els operadors amb menys vols suspesos, amb 50 i 51 respectivament.

El Prat en surt perjudicat

El gran nombre de cancel·lacions de Vueling ha tingut un gran impacte a l'aeroport de Barcelona-El Prat, que ha estat un dels aeroports amb més retards i cancel·lacions d'Europa entre les arribades, i el sisè en les sortides. Concretament, a l'aeroport de Barcelona s'han cancel·lat 223 vols d'arribada, per sota dels alemanys Fràncfurt i Munich, i 182 vols de sortida.  

De fet, FlightStats situa Barcelona en la posició 48 de 50 sobre el rànquing de puntualitat de les aerolínies, en què només el 51,68% dels vols programats surt a l'hora prevista. Això significa que gairebé un de cada dos vols pateix retards de més de 15 minuts a la sortida.