Uns 600 voluntaris de La Caixa celebren aquest dissabte a tot Espanya una jornada digital per conèixer els reptes que s'han d'afrontar per preservar el medi ambient i aconseguir una economia sostenible. Els participants celebren avui el "Dia del Voluntariat" de La Caixa, tradicional jornada de trobada que aquest any, com a conseqüència de la pandèmia, es desenvolupa amb sessions telemàtiques. En aquesta ocasió, l'esdeveniment està dedicat al medi ambient, segons ha informat l'esmentada entitat en un comunicat.

A les sessions d'avui intervindran, entre d'altres, Manu San Félix, biòleg marí i explorador de National Geographic, o Arantxa García Soto, de l'equip d'educació ambiental de la Fundació MONA, dedicada a la recuperació dels primats. Per la seva banda, Mikel Tejada, realitzador audiovisual, guionista i creatiu de la Fundació Best World, oferirà una experiència teatralitzada per representar els diferents reptes mediambientals que hem d'afrontar.

La jornada es desenvolupa a tot Espanya amb la col·laboració d'unes dues-centes entitats socials i persones de col·lectius vulnerables. Dels sis-cents voluntaris inscrits, uns 150 són de Catalunya. La Caixa compta amb uns 5.800 voluntaris actius que mobilitzen desenes de milers de persones, tasca que desenvolupa per mitjà de la seva fundació i del departament d'Acció Social de CaixaBank.

L'any passat, unes 5.800 voluntaris van participar en més de 7.000 activitats solidàries, entre elles la Setmana Social de CaixaBank, en què van participar milers de persones.

Acció Social de CaixaBank i la Fundació La Caixa, a més, van organitzar recentment una campanya de recollida de fons per ajudar els bancs d'aliments com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus, acció amb la que van recaptar més de 3,2 milions d'euros.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat