La Fundació Vodafone ha presentat aquest dijous els projectes tecnològics que presentarà en el Mobile World Congress de 2019, que inclouen un audiòfon per monitorar activitat cerebral i detectar atacs epilèptics i un software de traducció instantània de llenguatge de signes. A més, l'audiòfon permet processar informació per veure l'evolució de la malaltia. 

En col·laboració amb entitats i associacions de l'àmbit social, la Fundació Vodafone ha finançat diferents projectes que fan servir la tecnologia per "tenir un impacte real i positiu que perduri en el temps", ha assegurat en una presentació a Barcelona la directora general de la Fundació Vodafone, Mari Satur Torre. 

El dispositiu funciona a través d'algoritmes matemàtics i intel·ligència artificial i "compta amb una fiabilitat del 85%", mentre que quan s'elaboren els dispositius personalitzats per a cada pacient és de "més del 90%" i a causa d'aquests alts percentatges intenten que funcioni amb altres malalties com l'alzheimer. 

L'aparell, que porta per nom MJN-SERAS, espera rebre el segell de Conformitat Europea (CE) "per a mitjans de 2019" i començar a comercialitzar el producte, primer de forma privada, fins a aconseguir la possibilitat que sigui prescrit medicament. 

Els altres projectes de Vodafone

Un altre dels projectes presentats ha estat EntamAr, en col·laboració amb Creu Roja, destinat a nens amb llargues estades hospitalàries que "treballa el determinant al joc de manera tecnològica", ha explicat el director estatal de Creu Roja Joventut, Carlos Cortés, per desenvolupar "la seva imaginació i creativitat". 

L'aplicació, que va tenir la primera prova pilot a l'Hospital Universitari d'Oviedo, aplica la realitat virtual i augmentada als diferents espais de l'hospital -zones comunes, sales pediàtriques i habitacions dels nens- perquè els nens puguin decorar-les, a més inclou un trivial i un scape room. 

També s'ha mostrat Showleap, un software que "permet la comunicació més fluida amb llenguatge de signes entre persones sordes i persones oients", ha dit el cofundador del projecte, Teo Atienza, a través del reconeixement de la persona i el que diu amb signes i la seva traducció a text o àudio.