El comitè d'empresa de Trablisa, l'encarregada dels controls de seguretat a l'aeroport del Prat, ha registrat aquest dilluns la "vaga indefinida" a les oficines del Departament de Treball del Govern. L'aturada s'ha convocat després que l'empresa no es presentés a una reunió per acostar posicions el passat divendres 27 de juliol.

El col·lectiu protesta per la "pèrdua de drets" que ha suposat l'arribada d'aquesta companyia, que es va fer càrrec del servei de seguretat després d'Eulen, amb qui els treballadors van mantenir un llarg conflicte que va derivar en millores de les condicions laborals. Ara, asseguren que estan "pitjor" que amb Eulen i acusen l'empresa adjudicatària d'incomplir les mesures que va fixar el laude obligatori que va acabar amb l'aturada de l'estiu del 2017 que va col·lapsar l'aeroport.

En concret, afirmen que no es respecta la paritat en els llocs de feina ni les rotacions de plantilla per compartir les feines més dures, ja que hi ha molta diferència de volum de feines entre filtres. Per això, la presidenta del comitè d'empresa, Genoveva Sierra, denuncia que amb Trablisa han perdut "tots els drets" que van guanyar amb Eulen.

En aquesta protesta, els 500 treballadors que donen el servei reclamen un increment salarial d'un euro l'hora, que es garanteixi una plaça de pàrquing gratuïta, i que hi hagi descansos i rotacions entre feines més o menys pesades.

Els vigilants de seguretat ja havien convocat una vaga en dues ocasions, la primera, al febrer on es va arribar a un acord "que no han complert", apunta Sierra. La segona es va registrar el mes de juliol, però es va tirar enrere perquè les reclamacions dels treballadors ja estaven judicialitzades i l'empresa els va acusar de cometre una il·legalitat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat