La companyia Vueling ha cancel·lat preventivament 26 dels vols previstos aquest diumenge a l'aeroport de Barcelona per la dotzena jornada de vaga de tripulants de cabina convocada pel sindicat Stavla. L'aerolínia operarà 136 dels 162 trajectes previstos a l'aeroport de la capital catalana, el 84% dels programats, segons ha informat en un comunicat. En el conjunt de l'operativa d'aquest diumenge, Vueling preveu operar 503 vols, el 90% de tots els programats a la xarxa, que eren 561. Així, la companyia aèria ha cancel·lat de manera "preventiva" 58 vols no protegits pels serveis mínims. A escala estatal, operaran el 92% dels vols programats, 198 de 215, mentre que a escala internacional també serà un idèntic 92%, 169 de 184 vols previstos.

Vueling ha assegurat que els passatgers afectats per la vaga dels tripulants de cabina han estat avisats amb antelació i s'ha posat a la seva disposició alternatives per minimitzar l'impacte de la protesta. De fet, assenyala que el 90% dels clients afectats per aquestes cancel·lacions ja han estat reubicats i han confirmat l'alternativa donada, ja sigui en altres vols de la companyia o amb abonament o reemborsament. El 10% restant està pendent d'escollir una opció.

Vaga a Vueling fins al 31 de gener del 2023

La companyia ha tornat a apel·lar, en la dotzena jornada de protesta, a la responsabilitat del sindicat Stavla per desconvocar les aturades i apostar pel diàleg "davant de la confrontació social". La vaga va arrencar l'1 de novembre i, si el sindicat Stavla no arriba a un acord amb la companyia, es preveu que s'allargui fins al 31 de gener de 2023, en concret els dilluns, divendres, diumenges i festius. Stavla és el sindicat majoritari entre els tripulants de cabina de la companyia Vueling i, segons el ministeri de Transports, prop de 2.250 empleats estan cridats a la vaga. És el sindicat majoritari entre els 2.250 tripulants de cabina de passatgers (TCP).

El Ministeri de Transports ha decretat uns serveis mínims d'entre el 22% i el 80% per a la vaga, que va començar el passat 1 de novembre, coincidint amb la celebració de Tots Sants. Els serveis essencials "tenen com a objectiu compatibilitzar l'interès general dels ciutadans i en particular les seves necessitats de mobilitat, amb el dret a vaga d'aquest col·lectiu de treballadors", segons el Ministeri de Transports.