Nova vaga a Renfe en plenes vacances d'estiu i coincidint amb l'operació sortida. El sindicat CGT ha convocat dimecres 31 de juliol una aturada de dotze del migdia a quatre de la tarda i de vuit del vespre a mitjanit. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Ministeri de Foment han dictat uns serveis mínims del 40% a Rodalies.

Pel que fa els trens AVE i Llarga Distància s’assegurarà la seva circulació amb un servei del 78% dels trens afectats, que són aquells que es realitzen amb personal de Barcelona, i amb un 65% els serveis d'Avant, segons ha informat la companyia Renfe.

Els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació dels serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional. Les aturades es repetiran el 14 i el 30 d'agost.

La CGT ha convocat aquestes aturades per reclamar diverses millores, com un augment de les taxes de reposició, la conciliació familiar, que s'aturi l'externalització dels serveis o el dret a promoció interna, entre d'altres.

Segons el sindicats, amb la manca de personal no és possible "mantenir i garantir la prestació d'uns serveis de qualitat i garants d'un ferrocarril per a la majoria" i que es compleixi el reial decret 6/2018 referent a l'augment dels llocs de treball i a la reducció de la jornada setmanal a 37,5 hores a la setmana.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat