Discrepància sindical. Els dos principals sindicats, UGT i CCOO, han adoptat decisions contràries en relació amb la manifestació contra la sentència del procés convocada aquest dissabte 26 d'octubre per l'ANC i Òmnium Cultural. El líder d'UGT, Camil Ros, ha assegurat que assistirà a la concentració, mentre que el de CCOO, Javier Pacheco, se n'ha desmarcat i no hi anirà.

Camil Ros ha fet públic aquest dijous un vídeo a les xarxes socials en què assegura que se sumarà a la gran manifestació independentista que sortirà de Barcelona a mitja tarda "per demanar la llibertat de l'exconsellera Dolors Bassa", que va assumir càrrecs de responsabilitat en aquest sindicat, i de la resta de líders del procés que estan a la presó.

"També hi aniré perquè aquesta sentència pot limitar el nostre dret de manifestació i de mobilització", ha afirmat el líder sindical, que ha afegit que "Catalunya necessita diàleg sincer, solucions polítiques i que no hi hagi gent a la presó".

Per contra, el líder de CCOO, Javier Pacheco, ha optat per no sumar-se a la gran manifestació que prepara l'independentisme, que sí que comptarà amb la presència d'entitats com l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació Catalana de Municipis per la Independència (AMI), entre d'altres.

Fonts de CCOO han apuntat que ni Pacheco ni cap altre membre de la direcció del sindicat acudirà a la manifestació per considerar que a aquesta convocatòria "li falta transversalitat". "La direcció no anirà però els afiliats tenen plena llibertat per prendre les seves decisions. No estem en contra de la manifestació", han apuntat aquestes fonts, que assenyalen la voluntat del sindicat de "treballar en un camí que vagi més enllà de l'independentisme".

Per contra, sí que han confirmat que assistiran a la manifestació de l'ANC i Òmnium un col·lectiu d'independentistes de CCOO.