El sindicat de la Unió General del Treball (UGT) de Catalunya aplicarà un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà un total de 45 treballadors dels 232 empleats que té, cosa que representa al voltant del 20% de la plantilla. Segons ha explicat l'organització en un comunicat, aquesta mesura es duu a terme "per causes objectives" i "econòmiques". 

"Durant els darrers anys s’han fet diverses mesures organitzatives i econòmiques per tal d’intentar equilibrar el balanç econòmic d’ingressos i despeses, tot prioritzant el manteniment de l’ocupació. Aquestes mesures, però, no han estat prou eficaces i és per això que ens veiem abocats a prendre aquesta decisió", ha remarcat la UGT en un breu comunicat. 

camil ros ugt   ACN

El secretari general d'UGT a Catalunya, Camil Ros / ACN

Respectar el procés de negociació

Amb tot, des d'aquesta organització no han donat més detalls i han indicat que es "vol respectar els processos de negociació amb el comitè d’empresa que s’està duent a terme". 

De fet, arran de la pandèmia de Covid, aquest sindicat ja va presentar un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) l'any passat que va afectar 119 persones. En aquella ocasió, es va justificar aquesta mesura perquè la UGT va disminuir l'activitat amb la pandèmia. Aquest va comportar la suspensió de l'activitat d'una part de la plantilla, mentre que d'una altra es va reduir la seva jornada laboral. 

En el cas de l'ERO que es presenta enguany, la UGT el va registrar aquest dilluns a la tarda en el departament de Treball, segons ha informat El Periódico.

L'anunci d'aquesta mesura, ve després que entre el 18 i 20 de maig aquest sindicat va celebrar el seu 43 Congrés Confederal, en el qual Pepe Álvarez va ser reelegit secretari general per quatre anys més. Álvarez, que ocupa aquest càrrec des del març del 2016, és l'única candidatura que es va presentar per dirigir l'entitat. La nova Comissió Executiva de la UGT que lidera Álvarez durant els quatre anys vinents estarà integrada per 16 membres (set dones i nou homes, incloent-hi el secretari general). 

En el cas de Catalunya el secretari general del sindicat és Camil Ros, una posició que ocupa des de l'abril del 2010. Precisament, l'ERO que es durà a terme a Catalunya també s'està treballant des de la secció local catalana amb el nou equip confederal que lidera el sindicat. 

 

Imatge principal: La seu de la UGT al Raval / Mar Sánchez

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat