Els treballadors del BBVA s'han manifestat arreu del territori per demanar la retirada de l'ERO. A Barcelona s'han concentrat un total d'unes 1.500 persones, convocades pels sindicats del BBVA, també hi ha hagut protestes a Tarragona, Girona i Lleida.

A Barcelona els treballadors del BBVA s'han manifestat aquest dilluns a la plaça d'Antoni Maura de Barcelona, davant l'antiga seu de Caixa Catalunya, contra l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afecta gairebé 3.800 empleats a tot l'Estat.

Tallen la Via Laietana

Els sindicats ja han anunciat que repetiran mobilitzacions de forma periòdica contra l'expedient durant les pròximes setmanes. La plantilla, que estava convocada a les sis de la tarda, ha desplegat una pancarta davant l'edifici i, posteriorment, ha tallat la circulació de la Via Laietana durant més d'una hora. 

La protesta l'ha encapçalat una pancarta que deia "No als acomiadaments al BBVA!", i els manifestants han llançat consignes com "no som números, som persones".

A tot el territori espanyol

Mentre que a Madrid ho han fet unes 900; a Sevilla, unes 700 i a València, unes 600, sempre segons les dades ofertes per CCOO.

Tant a Tarragona com a La Corunya, els assistents han rondat els 400; a Bilbao han estat uns 350; a Oviedo, Girona i Lleida, uns 200; a Vigo, uns 150; a Palma, uns 100, la mateixa xifra que s'espera a Las Palmas de Gran Canaria.

A Lugo han estat uns 85 els assistents i a Orense, uns 60.

Protestas Andalucía EFE

Foto de la manifestació a Andalusia. EFE

El conflicte

El BBVA va plantejar als sindicats l'acomiadament de 3.800 empleats a Espanya, el 16,3% d'una plantilla d'uns 23.300 treballadors, a més del tancament de 530 oficines, el 21,3% de la seva xarxa, a fi de guanyar rendibilitat i eficiència, segons han informat a Efe fonts de la negociació.

Del global dels 3.800 acomiadaments, 3.000 seran treballadors de la xarxa d'oficines i els 800 restants dels serveis centrals. De les 530 oficines que es volen tancar, la major part seran a Catalunya (204), Madrid (101) i Castella-la Manxa (101). Ara fa sis anys, el BBVA va adquirir Catalunya Caixa, i per tant, l'entitat disposa d'una extensa xarxa d'oficines a Catalunya. Això explicaria el gran tancament d'oficines a Catalunya amb relació a la resta de comunitats.

Imatge principal: Foto de la manifestació a Via Laietana. - ACN