El BBVA s'ha compromès aquest dimarts amb els sindicats a recol·locar amb un contracte indefinit o mitjançant autoocupació al 100% dels afectats per l'ERO amb què pretén reduir prop de 3.800 llocs de treball a Espanya que vulguin continuar treballant.

L'entitat ha anunciat als sindicats en la reunió d'aquest dimarts que ha contractat al grup Randstad, amb experiència en programes de recol·locacions, per oferir un nou lloc de treball laboral als qui desitgin continuar treballant.

El programa contractat pel banc tindrà una durada d'un any, ampliable a 30 mesos, amb la idea d'assolir la recol·locació de tots els empleats que ho sol·licitin i la consolidació en el nou lloc de treball, al qual hauran d'accedir amb un contracte indefinit, tret que es tracti d'autoocupació.

En la tercera reunió del procés de negociació, BBVA manté el seu pla d'acomiadar 3.800 empleats, el 13% d'una plantilla de 29.330 empleats, encara que si s'exclouen els treballadors de diferents societats que no es veuran afectats, la xifra queda en uns 23.300 i les sortides serien el 16,3 %. A més, segueix endavant amb la idea de tancar 530 oficines en, el 22,5 % de la seva xarxa, en llaures també de guanyar rendibilitat i eficiència.

Segons la informació traslladada pel banc a la plantilla a la qual ha tingut accés Efe, el pla de recol·locacions proposat per BBVA compte amb diferents programes a què cada persona afectada per l'acomiadament col·lectiu podrà adherir-se lliurement "segons els seus interessos i preferències professionals: treballo per compte d'altri, autoocupació o formació de llarga durada."

L'objectiu és recol·locar amb contractes de treball indefinits o mitjançant autoocupació el 100 % dels afectats per l'acomiadament col·lectiu que vulguin continuar treballant i s'adhereixin al pla. Des de Randstad s'acompanyarà, formarà i assessorarà totes aquestes persones i es gestionaran les ofertes d'ocupació adaptades al perfil de cada una d'elles.

L'empresa de recol·locacions crearà una plataforma de formació adaptada a les necessitats dels empleats de BBVA i oferirà sessions individuals de desenvolupament professional combinades amb tallers i seminaris especialitzats.

Addicionalment, hi haurà mesures específiques per al col·lectiu de majors de 45 anys i altres per a aquelles persones que, per la seva proximitat, només vulguin preparar-se per al moment de la jubilació. A falta de l'opinió dels sindicats sobre això, des de BBVA reiteren que aborden la negociació dels ajustaments de plantilla amb actitud dialogant i amb la voluntat d'arribar al millor acord possible per a tothom.