El Port de Barcelona continua registrant increments destacats en tots els seus segments d’activitat, en la majoria de casos amb creixements de dos dígits fins al mes d’abril. El tràfic total, que inclou totes les modalitats de càrrega, ha sumat 21,9 milions de tones durant els 4 primers mesos de l’any, amb un increment del 19,5%.

Els contenidors, creixement exitós

El tràfic de contenidors, un dels més estratègics i que millor reflexa l’evolució de l’economia de l’entorn, ha superat el milió de TEU, una xifra que suposa un increment del 20% respecte al mateix període de l’any anterior. El transbordament -contenidors que són descarregats per tornar-se a embarcar cap a la seva destinació final- ha registrat el principal impuls, amb un augment del 54%. Tanmateix, els fluxos de comerç exterior també avancen en positiu, amb un 6,5% més de contenidors d’exportació i un 5% més en el cas de les importacions.

Els contenidors destinats a l'exportació creixen el 6,5% i els d'operacions d'importacions augmenten en un 5%. Per països, destaca l'increment dels intercanvis del Port de Barcelona i mercats molt diversificats com ara Algèria (+55%), Estats Units (+10%, Índia (+13%), Mèxic (+10%), Vietnam (+29%) i Brasil (+19%). 

Vehicles i passatgers

En els primers quatre mesos també s'ha consolidat el moviment de vehicles on s'han canalitzat 295.269 automòbils, un 6% més que els primers quatre mesos del 2017. Les operacions d'exportacions són les més importants, amb 150.000 unitats fins a l'abril, el 5,5% més, i les importacions que amb uns 145.000 cotxes augmenten un 21%. 

Els primers quatre mesos d'aquest any s'han atès a un total de 918.104 viatgers, un 20% més, tant d'usuaris de les diferents línies de ferris com de creuers. En concret, el nombre de creueristes s'ha situat en 610.878 persones, el 30% més. El Port destaca l'increment d'usuaris que comencen i acaben el seu viatge a la instal·lació de la capital catalana que creixen un 41%. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat