Telefónica ha venut la seva emblemàtica seu històrica de Barcelona, situada a la confluència del carrer Fontanella amb l'avinguda Portal de l'Àngel, al multimilionari espanyol Daniel Maté per uns 100 milions d'euros, segons ha avançat TV3.

Fonts de el sector han confirmat a Efe que Telefónica ha venut l'actiu, tot i que seguirà de lloguer, i han apuntat que l'operació es va tancar fa alguns mesos. No obstant això, no han confirmat la identitat del venedor ni l'import exacte pel qual es va tancar l'operació. TV3 apunta que el comprador és Daniel Maté, un multimilionari espanyol que és accionista de la multinacional Glencore.

Per la seva banda, fonts de Telefónica consultades per Efe no han volgut fer comentaris sobre la venda d'aquest edifici centenari situat al centre de Barcelona, que acull a les seves plantes inferiors l'espai Movistar Center. El passat mes de maig, Emperador Properties, la divisió immobiliària de Grup Emperador, propietat de l'empresari filipí Andrew Tan, va adquirir a Telefónica la Torre Diagonal 00 de Barcelona, edifici que alberga actualment la seu de la companyia a Catalunya.

Tot i la venda, Telefónica continua ocupant 12 de les 23 plantes de l'edifici en règim de lloguer, uns 15.000 metres quadrats d'un total de 26.000 metres quadrats.