Telefónica ha disparat els seus beneficis fins als 779 milions d'euros durant el primer trimestre, el que representa un 42% més que el mateix període de l'any passat, segons ha explicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Per cada acció, el benefici net ha augmentat un 48,8%, fins als 0,14 euros.

La companyia presidida per José María Álvarez-Pallete ha detallat que des del segon trimestre del 2016 les operacions al Regne Unit (O2) deixen de reportar-se com a operació en discontinuació i els seus actius i passius com a "mantinguts per a la venda", i per tant, es tornen a incloure en els resultats.

Pel que fa els ingressos s'han enfilat fins als 13.132 milions d'euros, un 5% més que en els tres primers mesos del 2016. Segons Álvarez-Pallete, els resultats "estan alineats amb les nostres expectatives i ens permeten reiterar els objectius fixats per al 2017". L'OIBDA ha augmentat un 4,8% interanual en el primer trimestre, fins els 4.021 milions d'euros i el deute net es situa en els 48.766 milions d'euros al tancament del març del 2017.

Més creixement

El president de Telefónica també ha destacat el creixement de les principals variables financeres durant el primer trimestre per l'impacte positiu dels tipus de canvi, els estalvis assolits per sinèrgies i simplificació de processos i l'enfortiment del balanç i el fort creixement del flux de caixa, nou vegades superiors al període de gener a març del 2016, a més de ressaltar el nou model de relació amb els clients (Aura), que és "pioner en l'àmbit de la intel·ligència cognitiva". 

Per països, els ingressos de Telefónica en el conjunt d'Espanya han arribat als 3.066 milions, un 2,6% menys que el primer trimestre de l'any passat, mentre que a Telefónica Deutschland són de 1.771 milions d'euros (-4,7%) i Telefónica UK, 1.601 milions (-8,6%). Per últim, a Brasil també s'ha disparat els resultats un 30,2%, fins als 3.165 milions d'euros.