El sector del taxi, un dels grans protagonistes d'aquest estiu, prepara noves mobilitzacions pel pròxim dimecres 24 d'octubre davant el "silenci" dels partits polítics respecte el sentit del seu vot en la convalidació del decret llei del sector de les VTC, aprovat pel Consell de Ministres el passat 28 de setembre.

Segons ha explicat a l'ACN el portaveu del sindicat d'Élite Taxi, Alberto Álvarez, de moment ja han sol·licitat el permís per fer una acampada davant del Parlament dimecres que ve entre les 10 del matí i les 3 de la tarda i una marxa lenta des de la terminal 1 de l'Aeroport del Prat, amb un recorregut encara per determinar. Precisament aquest matí, el portaveu del PDeCAT al Congrés, Carlos Campuzano, no ha garantit, en una entrevista a TVE, el suport de la seva formació al text perquè "genera enormes incerteses" a la Generalitat.

Per contextualitzar, el decret llei sobre les llicències VTC preveu un període d'adaptació de 4 anys als seus propietaris perquè s'adaptin a les normatives de les comunitats, que passaran a assumir les competències. El portaveu d'Élite ha avisat que si la convalidació del reial decret llei no prospera "tot l'esforç no haurà servit de res" i que tornaran a sortir al carrer.

Critica les "finalitats polítiques"

El portaveu d'Élite ha expressat el seu rebuig en considerar que els partits polítics estan utilitzant les reivindicacions del sector amb finalitats polítiques i ha demanat al PDeCAT que "no ho barregin amb els presos polítics" i la negociació dels pressupostos. En aquest sentit, Álvarez ha assegurat que no ho permetran i ha recordat que entre el col·lectiu "hi ha de tot, des d'independentistes fins a unionistes".

Álvarez també ha criticat que formacions com el PNB no hagin volgut rebre el sector del taxi per "qüestions d'agenda" per parlar sobre el sentit del seu vot a la convalidació del decret llei i ha assenyalat que encara esperen poder ser rebuts pel PDeCAT i ERC. En canvi, ha afegit, ja han pogut dialogar amb Podem i Bildu.

En declaracions a TVE, Campuzano ha explicat que el reial decret llei que s'ha de convalidar la setmana que ve "genera enormes incerteses" a la Generalitat de Catalunya i ha criticat que el govern espanyol no hagi negociat el text ni amb el Govern ni amb les altres comunitats autònomes, que a partir d'ara assumiran les competències per regular el conflicte entre els taxis i els cotxes de lloguer amb conductor.

'Tito Álvarez' es retira temporalment 

D'altra banda, el portaveu d'Élite, Alberto 'Tito' Álvarez, té previst retirar-se del càrrec durant uns dos mesos per motius de salut, segons ha publicat aquest dimecres el diari Ara i ha confirmat l'ACN. Álvarez ha explicat que fa uns dies va patir un desmai i que els metges li han aconsellat reduir el ritme dels darrers mesos. En tot cas, el portaveu sindical ja ha deixat clar que és una retirada "temporal" però que "la salut és el primer".