La taxa de cobertura del 5G de Telefònica ja arriba a més de 6.200.000 habitants, el 83% de la població a Catalunya, distribuïts en 236 municipis del territori. Això suposa una pujada de cinc punts més respecte a les últimes dades, presentades al mes de desembre de l'any passat, segons ha informat la companyia en un comunicat.

Aquest augment del 5% és perquè la companyia, durant el primer trimestre del 2021, s'ha centrat en el desplegament de la cobertura a les ciutats on es va iniciar l’any passat i arribar a les ciutats de més de 20.000 habitants. Gràcies a això, avui dia compten amb accés a la xarxa 5G de Telefònica un total de 1.253 municipis d'arreu de l'Estat. Al conjunt de l'Estat, Telefónica va assolir el 80% de cobertura de la xarxa 5G, arribant a més de 37 milions d'habitats repartits en un total de 1.253 municipis.

D’aquesta manera, la companyia de telefonia avança amb els seus plans de desplegament i en el compromís que va adoptar envers la societat i amb la digitalització del país el mes de setembre passat per fer un salt cap a la hiperconnectivitat. De fet, el president de l'empresa, José María Álvarez-Pallete, assegura que "Espanya lidera avui les infraestructures digitals d’Europa amb la xarxa més extensa de fibra òptica i ho seguirem fent amb el desplegament del 5G".

A més, telefònica també està treballant per reforçar la seva xarxa 5G, tant en cobertura com en la seva seguretat, gràcies a un acord amb Juniper Networks per incorporar la plataforma de seguretat Security Gateway (SecGW), una solució amb Intel·ligència Artificial que protegirà tant el tràfic com la infraestructura de les xarxes de nova generació.

Alhora, Telefònica, en col·laboració amb Nokia i Huawei, ha realitzat dues proves pilot en les malles fotòniques amb tecnologia WDM (Wavelength Division Multiplexing - en una fibra múltiples senyals) que donen suport a la seva Red IP Fusión a Espanya per tal de reforçar la seva qualitat i capacitat de cara a l’arribada del 5G i els nous serveis.

Beneficis tot i la pandèmia

Telefónica va guanyar el 2020 un 38,5% més que el 2019, fins als 1.582 milions d'euros, en un any en què l'ha impactat negativament la pandèmia del coronavirus i el canvi de divisa llatinoamericana. Amb tot tornarà a repartir dividends el 2021, encara que amb una rebaixa del 25%.

Durant la presentació dels resultats, Álvarez-Pallete, va destacar després de la presentació dels resultats de 2020 que la companyia "no ha estat immune, però sí resistent" a l'impacte de la Covid-19 i va apuntar que les transaccions que tancaran aquest any "generaran plusvàlues molt rellevants" per al grup. El president de Telefònica també va subratllar la capacitat de la companyia per generar caixa.