La startup catalana Urban Enjoy ha desenvolupat una aplicació que utilitza la realitat augmentada per plantejar reptes físics i cognitius als parcs de les ciutats i fomentar així el joc cooperatiu dels nens de 3 a 12 anys. La companyia és una de les deu empreses catalanes que participa en el programa d'acceleració Empenta que impulsa l'agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l'empresa, ACCIÓ, en col·laboració amb Esade i Esadecreapolis.

En un comunicat, ACCIÓ ha destacat que Urban Enjoy, que va ser fundada el 2017, ja ha posat en marxa una prova pilot de l'aplicació a Alcoi (Alacant). L'aplicació desenvolupada per aquesta startup s'activa en el mòbil quan l'usuari escaneja un codi QR ubicat en el mobiliari urbà.

L'arquitecte urbanista promotor de la iniciativa Carlos Freire ha destacat que "el nostre objectiu és que els nens utilitzin la tecnologia del parc d'una manera divertida i grupal en comptes de fer-ho individualment i tancats a casa".

Entre els reptes que planteja el joc, es troben proves com trobar figures en realitat augmentada a partir de pistes d'imatges, sons o endevinalles. Els guanyadors, a més, poden fins i tot fotografiar-se en un podi virtual amb trofeus invisibles en la vida real però que es veuen en la pantalla del mòbil. 

El projecte ha comptat amb la col·laboració del doctor en psicologia i professor de la Universitat Ramon Llull Joaquim Serrabona, especialitzat en nens. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat