La 'start-up' britànica Scaled Robotics, especialitzada en la digitalització de la construcció, s'ha establert a Barcelona. L’empresa emergent dissenya i fabrica robots autònoms que circulen per les zones d’obres en construcció, les escanegen automàticament i posteriorment dissenyen mapes en 3D amb la informació que recopilen. Aquesta informació s’emmagatzema automàticament al núvol, fet que permet comprovar i avaluar gairebé en temps real el ritme de treball o l’execució del projecte així com detectar possibles errors.

Per ara, l'empresa compta amb set treballadors a la capital catalana, des d'on opera per a constructores internacionals del Regne Unit, dels Països Baixos o Noruega. Segons el conseller delegat de l'empresa, Stuart Maggs, "Barcelona és el lloc ideal per incubar una empresa perquè ofereix accés a talent; la ciutat per si mateixa és una eina d’atracció de professionals". "Ens ofereix un espai d’oficines al districte 22 que ens permet prosperar", ha afegit.

L'empresa britànica ha comptat amb el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ.