L'economista Santiago Niño Becerra ha mostrat en una entrevista al programa Versió RAC1 les seves sospites per l'enorme impacte que té a les borses el problema del coronavirus. "Crec que el coronavirus s'està utilitzant per diverses coses. Ahir va aparèixer un cas al Brasil, i l'índex de la Borsa del Brasil va caure un 7%. Un 7% per un sol cas?", s'ha preguntat.

Segons Becerra, el coronavirus s'està agafant com a excusa en el món econòmic més enllà del seu impacte real. "El coronavirus té efectes reals. La fàbrica que Fujitsu té a Màlaga ha hagut de fer un ERTO perquè no rep peces. Però s'està culpant el coronavirus de coses de les quals no té cap culpa. La pràctica dels diners regalats amb tipus es va esgotar. El Japó ja no sap què fer. I ara és molt fàcil dir que el coronavirus és responsable de tot. Crec que s'està exagerant la importància econòmica del coronavirus", ha insistit.

L'economista centra la seva preocupació en el que passi a la Xina. "La Xina diu que tindrà controlada la situació a l'abril. Si això és veritat, el turisme de Setmana Santa a Espanya patirà molt. Però si això es prolonga i els Jocs Olímpics de Tòquio a l'estiu entren en perill, aleshores els efectes seran terrorífics", ha advertit.