La crisi de la Covid segueix fent estralls en el sector serveis a Catalunya. De fet, durant el mes de febrer el sector va perdre un 10,9% dels ingressos i l'ocupació en el sector ha caigut un 4,5% respecte al mateix mes de l'any passat, segon ha publicat l'Institut Nacional d'Estadística (INE) aquest dijous al matí.

Ara bé, si ens fixem en la mitjana espanyola, Catalunya està per sota de la mitja, ja que, en global, el sector serveis espanyol ha perdut un 12,1% dels ingressos i s'ha perdut un 4,9% de l'ocupació. Les comunitats més afectades pel que fa a la reducció dels ingressos han estat les Illes Balears (-35,1%) i les Illes Canàries (-33,1%), que alhora també són les que han perdut més ocupació, un 13,4% i un 10,8% respectivament. 

Si anem als subsectors dels serveis el més afectat ha estat l'hostaleria i la restauració, que han perdut un 62% dels ingressos, seguit de les activitats administratives amb una caiguda -26,7%. Per darrere, d'altres subsectors que també han perdut una bona quantitat dels ingressos són els transports (-14,2%), la venda i reparació de vehicles (-9,6%) i el comerç al detall (-6,7%)

La indústria també perd ingressos

Un altre sector que també s'ha vist afectat a Catalunya ha estat la Indústria, que en termes interanuals ha perdut un 3,1% de les vendes, també a causa de la pandèmia, segons les últimes dades publicades per l'INE. 

Al global de l'Estat, el sector també ha perdut facturació, concretament un 5,5% i ja acumula un any sencer de pèrdues. Malgrat aquesta pèrdua de vendes, Catalunya és la tercera comunitat on menys ha caigut la facturació, superada per Extremadura (+0,4%) i Cantàbria (+1,4%). 

Si ens fixem en els subsectors industrials, els més perjudicats aquest mes de febrer van ser la indústria petroliera (-31,5%), la indústria del cuir (-28%) i la confecció de roba, que va perdre un 22,2% de les vendes. Ara bé, tot i les males xifres globals, durant el febrer va haver-hi sectors que van aconseguir augmentar les vendes en relació amb l'any passat com la metal·lúrgia (+8,7%), la química (+3,7%) o el tabac, que va augmentar les seves vendes en un 14,9%.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat