Seat va aconseguir un benefici rècord de 212 milions d'euros en el primer semestre de l'any, el que suposa una progressió del 62,7% en comparació amb els 130 milions que va guanyar en el mateix període de l'exercici precedent, segons xifres publicades pel grup Volkswagen. La companyia atribueix aquest increment al fet que entre gener i juny va registrar el seu volum més elevat de vendes en una primera meitat d'un any, amb 289.900 vehicles comercialitzats.

Així mateix, el benefici operatiu de Seat també es va veure afavorit pel llançament de l'Arona i la millora en el 'mix' de producte, és a dir, la venda de vehicles amb un marge més gran de benefici.

Els ingressos de la corporació amb seu a Martorell (Barcelona) es van situar als 5.786 milions d'euros, un 14,5% més que en els primers sis mesos del 2017 i la xifra més alta de Seat en un primer semestre. "Els resultats financers obtinguts en el primer semestre del 2018 mostren l'excel·lent moment que travessa Seat", va apuntar la companyia.

De cara a l'exercici complet, els resultats de Seat dependran "parcialment" dels efectes de la implementació del nou cicle d'homologació de consum i emissions WLTP, a partir de l'1 de setembre, segons va explicar l'empresa del grup Volkswagen. Seat accelerarà en aquesta segona meitat de l'any la xifra d'inversions i despeses en R+D per a nous models i incrementarà les activitats de màrqueting, amb el llançament del Tarraco i del Cupra Ateca.