Seat ha presentat aquest divendres el seu nou cotxe elèctric, el qual durà el nom d'un barri de Barcelona. El nom que portarà el vehicle serà 'el-Born', i serà fabricat a Zwickau, a Alemanya, tot i haver estat dissenyat i desenvolupat a Barcelona

Segons l'empresa situada a Martorell, ha triat el nom "d'un dels barris més icònics de Barcelona", i es tracta d'un model que marcarà "un punt d'inflexió". La primera aparició del Seat el-Born serà durant la Volkswagen Group Night i després es podrà veure al Saló Internacional de l'Automòbil de Ginebra 2019.

El vehicle tindrà una autonomia de 420 quilòmetres, que és la que s'ha aconseguit en el cicle de proves oficial. Podrà arribar als cent quilòmetres per hora en set segons i mig i la bateria es podrà recarregar en 47 minuts. Pel que fa a la conducció autònoma, és de nivell 2. És a dir, que l'automatització parcial permet controlar la direcció, l'acceleració i la desacceleració. També inclou un assistent d'aparcament intel·ligent.

El president a l'exili Carles Puigdemont ha estat un dels primers a reaccionar. Ha felicitat l'empresa automobilística amb una enginyosa frase jugant amb el nom del cotxe: "Per rodar el món i tornar al Born de manera sostenible".