El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts una reducció de l’impost de societats per a les Pimes del 25% actual al 23% per a totes les empreses que facturin menys d’un milió d’euros a l’any.

La mesura, segons La Moncloa, beneficiarà un milió i mig de Pimes i forma part de ‘l’Agenda del Canvi per a un creixement sostenible’, un conjunt de mesures en què treballa l’executiu espanyol per incentivar la productivitat i la competitivitat que recollirà en un document que enviarà a la Comissió Europea en els pròxims dies. Sánchez ha fet l’anunci a València, on ha clausurat el Congrés de l’Institut d’Empresa Familiar.

Segons el president, espanyol, l’agenda del canvi tindrà set objectius. El primer gravitarà sobre la necessitat de fer una transició energètica i lluitar contra el canvi climàtic. El segon serà la reforma de les polítiques actives d’ocupació “que és un dels desafiaments que tenim com a país”.

El tercer és una reforma del sistema universitari i la formació professional. El quart el desplegament del 5-G. El cinquè el suport a l’emprenedoria. El sisè la digitalització de les administracions públiques, i el setè l’enfortiment de la “qualitat institucional” per a “un millor funcionament dels mercats”.