L'Assemblea Nacional Catalana va presentar ahir una campanya anomenada 'Consum estratègic', amb l'objectiu d'"aportar informació al lliure consumidor" i proposar "alternatives a les empreses que han contribuït a la campanya de la por de l'Estat". Segons el nou president de Foment del Treball, Josep Sánchez-Llibre, "l'ANC està plantejant un boicot, cosa que no beneficia cap empresa i va en contra la cohesió social". "És un error", ha assegurat.

És per aquest motiu que el president de Foment ha demanat "que l'ANC deixés de plantejar una política com la que ha plantejat, perquè al final els que pagaran els plats trencats seran els empleats i les empreses". A més, assegura que "lligar la política al consum és una mala idea sempre", ha asseverat.  

Una possible visita als presos?

Preguntat per si en la seva agenda hi preveia una imminent visita als presos polítics, Sánchez-Llibre ha dit: "No entraré en la meva agenda personal", però que no preveu anar-hi amb l'agenda de Foment. "Tinc a la presó altres persones que també són amics meus, i la meva opinió personal és que sense sentència no hi hauria d’haver ningú a la presó", ha asseverat. 

“Com a humanista que soc, m'agradaria que no estiguessin a la presó abans de ser jutjats". Alhora, es lamenta d'haver facilitat, durant la seva llarga etapa com a congressista, la tramitació d'una llei que permet prorrogar la presó provisional fins als tres anys. “És inhumà en qualsevol país desenvolupat, és diferent quan hi ha sentència". Amb tot, assegura que la cosa està a les mans de la justícia espanyola. 

Properes trobades amb el Govern

L'exdiputat d'Unió i vicepresident de Conserves Dani deixa clar que la seva actuació serà per a "buscar punts de trobada" i "ponts de diàleg" col·laborant tant amb la Generalitat, el Parlament com l'Ajuntament de Barcelona. És per aquest motiu que el líder de l'empresariat català ha assegurat a la premsa que ja ha tancat trobades amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i amb l'alcaldessa Ada Colau.

També ha demanat trobades amb el vicepresident econòmic de la Generalitat, Pere Aragonès (ERC), i els consellers de Treball i Empresa, Chakir El Homrani (ERC) i Àngels Chacón (PDeCAT). També amb el president del Parlament, Roger Torrent (ERC).