El Banc Sabadell ha alertat que els fons europeus no estan arribant a les pimes ni tampoc al teixit empresarial de l'Estat. El conseller delegat de l'entitat, César González-Bueno, ha recordat que Espanya disposa de 140.000 milions d'euros provinents de fons comunitaris, i ha assegurat que s'està perdent una oportunitat "crítica". En un acte organitzat per l'IESE Business School i Ernst & Young, González-Bueno ha apuntat que, malgrat que les pimes estan "aguantant" després de la crisi de la covid-19 i, ara, amb la guerra a Ucraïna, no s'està invertint ni generant deute a mitjà i llarg termini. En la trobada , també ha participat l'exdirectora d'IBM Marta Martínez que ha avisat del retard de les pimes quant a la digitalització.

Martínez ha destacat que les pimes són "determinants" en el funcionament adequat de l'economia espanyola, però que en termes de digitalització van per darrere de les grans empreses. No obstant això, ha subratllat que el context de postpandèmia ha portat les petites i mitjanes empreses a percebre la digitalització com un "accelerador". En aquest sentit, l'exdirectora d'IBM ha remarcat que a aquestes companyies els falten "recursos" i que és necessari fer més accessibles les noves tecnologies. Martínez ha afirmat que el que necessiten les pimes és una "programació fàcil": a curt termini i amb poca despesa.

En la mateixa línia, González-Bueno ha subratllat que les pimes són la "pedra angular" del Banc Sabadell i la part "més rendible" de l'entitat. "Tenim relació amb dues de cada tres petites i mitjanes empreses de l'estat", ha assegurat. El conseller delegat de l'entitat també ha recordat que aquestes companyies generen el 64% dels llocs de treball de l'estat. Sobre l'acceleració de l'arribada dels fons europeus, l'exdirectiva d'IBM ha apuntat que quant a la transformació digital, són necessàries les "aliances" amb empreses més grans que ajudin les pimes "a moure's". Segons Martínez, és un procés "difícil" com perquè que el tirin endavant les companyies petites de forma independent.

Quant al Banc Sabadell, González-Bueno ha assegurat que l'entitat treballar per ajudar els seus clients i per "desbrossar la complexitat operativa" de l'accés a aquests ajuts. "En això estem bolcats, el que no veiem arribar és el flux, i això és el que ens preocupa", ha assenyalat González-Bueno.