Ryanair ha rebaixat a 150 els vols que preveu cancel·lar aquest divendres a Europa, des dels 190 vols inicialment previstos, davant de la vaga convocada per sindicats de tripulants de cabina (TCP) en l'aerolínia que afectarà a Espanya, Bèlgica, Holanda, Portugal, Itàlia i Alemanya, segons ha anunciat avui l'aerolínia irlandesa en el seu compte oficial de Twitter.

L'aerolínia de baix cost irlandesa amb més volum de passatgers a Europa assegura que no es veuran afectats per l'aturada de 24 hores dels seus auxiliars de vol el 92% dels vols programats a la seva xarxa per a divendres vinent, 28 de setembre, que ascendeixen a 2.400 operacions.

Al tuit informatiu, l'aerolínia explica que els vols cancel·lats s'han reduït de 190 a 150, "ja que la gran majoria de la nostra gent treballarà amb normalitat", expliquen. Segons la companyia, el "92% dels 2.400 vols programats per a divendres no es veuran afectats" per aquesta vaga "innecessària". Alhora, l'aerolínia demana disculpes als passatgers afectats i assegura que tots ells van ser avisats per SMS o correu electrònic ahir, tres dies abans de la vaga.

Serveis mínims

Ryanair que va titllar ahir d'"innecessària" aquesta vaga, va xifrar en 30.000 els passatgers afectats i en 190 el nombre de cancel·lacions previstes, el 8% de la seva programació per a divendres, encara que no va xifrar les anul·lacions d'operacions per països.

A Espanya, el Ministeri de Foment va fixar ahir els serveis mínims per a la vaga de Ryanair en el 59% vols domèstics el mitjà alternatiu de transport públic dels quals signifiqui un recorregut amb un temps de desplaçament igual o superior a cinc hores, i dels internacionals, i en el 100% dels vols amb les illes, així com en el 35% els vols nacionals amb alternativa de menys de cinc hores, com ja va fer en les aturades realitzades pels seus TCP al juliol.

Ryanair és la companyia que més passatgers transporta a Espanya, amb una oferta que supera les 400 rutes des del nostre país. Segons la informació aportada per la pròpia companyia, prop de 870 treballadors estan convocats a la vaga en les bases espanyoles. Segons els sindicats espanyols convocants, USO i Sitcpla, són més de 1.800 TCP cridats a la vaga en la dotzena de bases.