La direcció de Ryanair a Girona ha presentat aquest dijous un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) amb l'objectiu de reduir en un 33% la jornada de tota la plantilla, excepte a alguns treballadors, als quals se'ls reduirà un 22%, ha informat UGT de Catalunya en un comunicat.

El sindicat ha assenyalat que el comitè d'empresa ha presentat un projecte de distribució de jornada de la plantilla per pal·liar l'anunci d'un descens de trànsit a l'Aeroport de Girona, que, segons el sindicat, Ryanair ha "menyspreat".

UGT de Catalunya ha assegurat que presentar una reducció de jornada i sou a tota la plantilla com a mesura definitiva i no temporal té com a únic objectiu precaritzar "encara més" les condicions laborals del col·lectiu i desanimar els treballadors perquè abandonin la companyia.

El vicesecretari general SMC-UGT Catalunya en la demarcació de Girona, Joan Muntada, ha assegurat que el sindicat no veu "raons objectives" a l'ERO i ha explicat que ara s'obrirà un període de negociació de 15 dies en els quals presentaran un projecte per evitar el descens de la jornada laboral de la plantilla de Ryanair a Girona, que està formada per 25 treballadors.