Les polèmiques declaraciones del president del Círculo de Empresarios, Javier Vega de Seoane, en referència als empresaris que fugen de Catalunya "com de la pesta" per incompliment de lleis i inseguretat jurídica, encara porten cua. L'últim a respondre ha estat el president de la patronal CEOE, Joan Rosell, que ha explicat en una entrevista a Antena 3 que ell segueix mantenint empreses a Catalunya com també a altres autonomies d'Espanya i el món. "A mi no em passa", ha etzibat .

En aquest sentit, Rosell ha volgut deixar clar que actualment, no hi ha "cap necessitat de canviar la ubicació". Malgrat tot, l'antic president de Foment del Treball sí que ha coincidit amb Vega de Seoane que la inseguretat jurídica és un dels factors clau a l'hora de decidir on instal·lar una empresa. "Hi ha llocs que són millors i d'altres pitjors", ha afegit, just abans de matisar que més enllà de la voluntat de seguretat jurídica, també s'han de tenir en compte les necessitats pròpies de cada empresa així com la fiscalitat. 

A tot plegat, Rosell ha defensat que "si tens una empresa ubicada a Catalunya, normalment la deixes on està". Una perspectiva que també ha extrapolat en els casos de Galícia i Andalusia. En una breu comparativa entre Catalunya i Madrid, el president de la CEOE ha explicat que Madrid té "la fiscalitat més atractiva" i pel que fa a l'impost de successions i donacions, "és pitjor des del punt de vista empresarial a Catalunya que a Madrid". Però tot i que ha destacat la rellevància de l'efecte capitalitat, també ha insistit que "no és tan fort l'atractiu com per desmuntar el que ja tens".