El secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, ha assegurat aquest matí en un esmorzar informatiu a la seu de la UGT que veu "molt difícil" que es pugui arribar a acords polítics mentre hi hagi part del govern a la presó. En aquest sentit, Ros ha explicat que perquè hi pugui haver "concrecions" en el diàleg entre els governs català i central, cal que els presos polítics tornin a casa seva. "Aquesta situació de presó fins i tot és el problema per una solució política", ha assegurat. 

Respecte el govern del PSOE, el líder de la UGT ha constatat que hi ha un "clima molt més favorable que fa tres mesos" però que "no es tradueix en realitats" perquè "els problemes polítics són els mateixos". 

La sentència pel cas 1-O, "la clau"

"La situació de presó preventiva i les condemnes posteriors és el que corre més pressa", ha assegurat, "sobretot per la situació de clima". En aquest sentit, Ros ha dit que la sentència del judici als polítics independentistes és "clau" i ha avisat que "pot ser part de la solució o part del problema". Segons Ros, aquesta "pot fer que el clima que hi ha ara de diàleg i de convivència torni enrere" a ser com era el novembre de l'any passat.

En aquest sentit, Ros ha demanat a la justícia que miri "més enllà de les seves sales" i surti al carrer per prendre consciència que les seves decisions "tindran conseqüències". "Si actuen pel bé general poden situar la solució", ha remarcat el secretari general de la UGT. Segons la sentència d'aquest judici, el secretari general de la UGT creu que "es pot fer difícil entrar en altres temes". 

"Estem millor, però no estem bé"

Camil Ros ha resumit la situació actual i el clima polític amb un "estem millor, però no estem bé". "Hi ha un clima més favorable, però aquest no es tradueix en realitats, sinó que els problemes continuen sent els mateixos", ha assegurat el líder sindical. Ros ha reafirmat la seva aposta pel "diàleg i la convivència", i ha explicat que "entre el 155 i la unilateralitat hi ha molt camí per la negociació i el diàleg".

Amb tot, Ros ha assegurat que des de l'àmbit sindical aposten per la via del diàleg i que poden acompanyar per mantenir aquest clima, sense perdre de vista que els protagonistes han de ser els dos governs; el català i l'espanyol.