El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat el desbloqueig del projecte d'ampliació de la ronda Litoral en el tram entre Zona Franca i el Morrot. La ronda Litoral duplicarà el nombre de carrils i en tindrà vuit en aquest tram. Quatre seran de via ràpida -dos per sentit de circulació- en un nivell inferior i els altres quatre de via lenta en un nivell inferior -dos a cada lateral per a desviar el trànsit local-.

L'acord al qual han arribat el ministeri de Foment i l'Ajuntament de Barcelona descarta l'ampliació proposada inicialment pel govern espanyol, i rebutjada pel consistori, que contemplava la construcció d'un únic viaducte amb quatre carrils per sentit de circulació. De la Serna ho ha anunciat aquest dijous durant una visita a les obres de la Sagrera, acompanyat de la tinent d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz. El ministre de Foment ha detallat que les obres tindran un pressupost estimat de 137 milions d'euros.

Sanz ha celebrat l'acord i ha dit que aquesta fórmula és la que "fa ciutat" perquè permet absorbir millor la mobilitat amb els accessos dels carrils laterals destinats a circulació més lenta, i un d'ells segurament per a transport públic. De la Serna ho ha descrit com a "factor d'oportunitat", ha destacat que es tracta d'una entesa entre totes les administracions i ha explicat que també alliberaran l'espai de les estructures ferroviàries del Morrot per a construir-hi un parc logístic. Aquesta obra serà assumida pel Port de Barcelona.