Revés al pla pressupostari de Sánchez. Tot i la seguretat de la ministra d'Economia, Nadia Calviño, que Brussel·les aprovaria el pla pressupostari, a la Comissió Europea (CE) no l'ha convençut el text. Així, la CE ha enviat una carta formal al govern espanyol posant en dubte el borrador de pressupostos que Sánchez va enviar a Brussel·les el passat 15 d'octubre, assegurant que falta aclarir molts aspectes i que no queda clar com pretén complir l'esforç estructural de reducció de dèficit que exigeix la normativa fiscal europea pel 2019. 

Segons la CE, el document "no dona la visió completa de les mesures planejades" i demana al govern espanyol que "els facilitin tota la informació necessària de les diverses mesures". Principalment, Brussel·les posa en dubte el compliment de reducció del dèficit, pel fet que "l'esforç estructural planejat pel 2019 ascendeix al 0,4% del PIB", xifra que està "per sota del 0,65% del PIB exigit per les recomanacions del Consell del 13 de juliol del 2018". 

D'aquesta manera, "sobre la base de la limitada informació disponible, no podem excloure que hi hagi un risc de cert desviament pel que fa a l'esforç requerit", assegura la Comissió Europea en el text. En aquesta línia, doncs, la carta també demana a Sánchez que enviï un borrador actualitzat a la CE i a l'Eurogrup, i demanen que se'ls informi "de qualsevol decisió en matèria fiscal que es pugui prendre en les properes setmanes". 

Amb tot, la CE acaba el text dient que "espera continuar tenint un diàleg constructiu amb Espanya per tal d'arribar a un acord final" i demana al govern espanyol que enviï aquest nou borrador abans del 22 d'octubre.