El Departament de Treball acull aquest divendres a la tarda, des de les quatre, una nova reunió de mediació entre els representants sindicals dels treballadors de terra d'Iberia i la direcció de la companyia per evitar a última hora la vaga convocada per aquest cap de setmana a l'Aeroport del Prat. A tocar de les 9 del vespre, la reunió segueix en marxa i no es coneix si les parts han acostat posicions. 

A la reunió, hi ha membres del comitè d'empresa d'Iberia, representants de l'empresa i d'AENA, el secretari general de la conselleria de Treball, Josep Ginesta, el director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa, el secretari d'Infraestructures, Isidre Gavín​, i membres de la delegació del Govern.

Les dues parts es van reunir aquest dijous sense que s'arribés a un acord i el Ministeri de Foment va dictar els serveis mínims, que obligaran a enlairar el 100% dels vols domèstics amb els territoris no peninsulars, el 54% dels serveis internacionals i el 32% dels peninsulars que tinguin una alternativa de transport inferior a 5 hores.

El personal de terra dona servei a 27 companyies a l'aeroport de Barcelona, per la qual cosa, el número de vols afectats podria ser de l'ordre de mil durant el termini previst de la vaga.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat