El director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, ha demanat aquest dilluns al Govern que s'ampliïn els dels bars i restaurants per evitar més tancaments davant una situació econòmica "inassolible". "Les empreses no poden esperar que arribi la immunitat de grup per començar a ser viables", ha assegurat Pallarols a l'ACN.

A més, Pallarols també ha reclamat "respecte" per a les famílies que, durant anys, han generat riquesa. Així ho ha assegurat Pallarols durant la celebració en l'antiga fàbrica Estrella Damn de la jornada 'La gestió del futur. Els nous camins de l'hostaleria', organitzada per Estrella Damm i Grup GSR, Pallarols ha exigit que l'administració prengui decisions "per a impedir que cap altra empresa caigui".

De fet, el director del gremi de restauradors ha criticat que, contràriament, els governs han pres decisions "molt severes" i, segons ell, no sempre sustentades en la raó, que han provocat el tancament de negocis que durant anys han estat viables.

Els governants no han estat capaços d'"equilibrar el funcionament de les empreses ni de donar protecció a les famílies que, quan l'han necessitat, s'han trobat amb l'esquena de tots aquells que tenien el deure de protegir-les", ha sentenciat.

 

A més, també ha recordat que, en tot el que portem de pandèmia, un quart dels locals de restauració de Barcelona han hagut de tancar, però ha avisat que aquesta xifra podria augmentar, en el millor dels casos fins a un terç dels locals i que, en el pitjor escenari, més de la meitat dels locals hauran de tancar "si la Generalitat no reacciona".

Ara bé, no tot ha estat negatiu i Pallarols ha dit que, des del sector, es preveu una "explosió de ganes de sortir" un cop finalitzin les restriccions i veu l'enviament de menjar a domicili i l'alimentació saludable com dues tendències a l'alça.

Ara bé, tot i aquestes dades tan negatives, Pallarols ha volgut enviar un missatge d'ànim, encara que ha lamentat que després de la pandèmia l'hostaleria quedarà "greument danyada i amb massa nombres negatius", també ha defensat que amb el temps tornarà a ser un estendard del futur.

"Aquest és un missatge d'ànim. Estic convençut que la nostra força serà determinant perquè tirem endavant com a sector i perquè Barcelona i Catalunya tornin a brillar en el més alt, com es mereixen, a partir dels nostres fogons, les nostres taules i els nostres professionals", ha conclòs.