El Gremi de Restauració de Barcelona ha reclamat aquest dimecres iniciar a partir del pròxim dilluns dia 26 d'abril el procés de desescalada del sector. En un comunicat, reclamen que amb la suspensió del confinament comarcal, tots els bars i restaurants puguin obrir fins a l'hora del toc de queda. 

El gremi també assegura que no es pot condicionar l'allargament dels horaris a la fi de l’estat d’alarma, ja que els restauradors fa mig any que no serveixen sopars i l’espera se'ls està "fent eterna". I recorden que "massa empreses se'ns han quedat pel camí i no podem resignar-nos".  

Aquesta reclamació arriba després que el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, obrís la porta a l'obertura de la restauració als centres comercials i a allargar l'horari de la restauració en una entrevista a Betevé. És per això que el director del gremi, Roger Pallarols, afirma que "és el moment de fer-ho", assegurant que "moltíssims negocis necessiten les tardes i les nits per ser viables".

A més, Pallarols, assegura que "la ciutadania dona mostres d’esgotament i de rebuig davant de tantes restriccions" i considera que és moment d'allargar els horaris de la restauració "perquè la vacuna ha posat fora de perill les persones grans i els serveis essencials". Finalment, afegeix que "hem de donar el missatge que la ciutat i el país es reactiven".  

Sobre l'obertura de la restauració dels centres comercials i que s'equiparin les seves restriccions a la restauració de carrer, el gremi considera que "no és desescalar" sinó que és "posar fi a una discriminació que mai s’hauria d’haver produït"

Sant Jordi

El gremi també s'ha pronunciat sobre la diada de Sant Jordi, recordant que aquest divendres, amb motiu de la diada, els barcelonins sortiran massivament al carrer. Alhora, asseguren que, a partir de les cinc de la tarda, les terrasses dels bars estaran tancades i, per tant, s'acabaran reunint a places i parcs, i auguren que per culpa d'això, "amb tota probabilitat", es tornaran a repetir els botellons.

Per acabar, el gremi assegura que això "no té cap sentit". I reclama que el Govern assumeixi que la socialització "és un fet imparable des de fa mesos" i recorden que excloure la restauració i, sobretot, les terrasses a l’aire lliure és contraproduent.

Evitar més tancaments

Aquestes noves reclamacions també van en la línia del que va declarar Pallarols la setmana passada, quan va demanar al Govern que s'ampliïn els horaris dels bars i restaurants per evitar més tancaments davant una situació econòmica "inassumible". 

A més,  el director del Gremi de Restauració va criticar que, contràriament, els governs han pres decisions "molt severes" i, segons ell, no sempre sustentades en la raó, que han provocat el tancament de negocis que durant anys havien estat viables.

Els governants no han estat capaços d'"equilibrar el funcionament de les empreses ni de donar protecció a les famílies que, quan l'han necessitat, s'han trobat amb l'esquena de tots aquells que tenien el deure de protegir-les", ha sentenciat.