El Gremi de Restauració de Barcelona ha lamentat que la restauració catalana ha obert un 60% menys d'hores que a Madrid des de l'octubre. En un vídeo difós a les xarxes socials, el gremi qüestiona el discurs oficial sobre la recuperació econòmica de Catalunya i de la seva capital, Barcelona, a partir de diversos indicadors de caràcter sectorial que es comparen amb els d’altres comunitats com Madrid o Andalusia.

Des del mes de juny, període en què la gestió de la pandèmia ha estat en mans dels governs autonòmics, la Comunitat de Madrid ha estat capaç d’aturar l’hemorràgia econòmica i, fins i tot, de començar a crear ocupació; a Catalunya, en canvi, el sector s’ha deixat pel camí 23.000 llocs de feina, assegura el gremi.

En aquest sentit, Pallarols rebutja que hi hagi un vincle entre restauració i contagis. "Els restauradors estem sense tardes ni sopars des d'abans de Nadal. Des de llavors fins ara, s'han incrementat els contagis, hem viscut una tercera onada, i l'hem superat", afirma.

El director del Gremi també remarca que en comunitats com Andalusia "s'ha plantat cara al virus i, sense haver escanyat la restauració, hi ha un balanç de defuncions durant l'últim trimestre inferior al de Catalunya".

Ampliació d'horaris

A més, aquest dilluns, Pallarols, va demanar al Govern que s'ampliïn els horaris dels bars i restaurants per evitar més tancaments davant una situació econòmica "inassolible". "Les empreses no poden esperar que arribi la immunitat de grup per començar a ser viables", va assegurar Pallarols a l'ACN.

De fet, el director del gremi de restauradors ha criticat que, contràriament, els governs han pres decisions "molt severes" i, segons ell, no sempre sustentades en la raó, que han provocat el tancament de negocis que durant anys han estat viables.