Repsol ha obtingut un benefici net de 1.056 milions d'euros durant el primer semestre de l'any, el que representa un augment del 65% respecte al mateix període de l'exercici anterior, impulsat pel compliment dels seus plans per incrementar la seva eficiència i flexibilitat en l'actual entorn de preus del cru, segons ha informat la pròpia companyia.

El benefici net ajustat del grup també ha incrementat un 23%, fins als 1.126 milions d'euros, mentre que el resultat brut d'explotació (Ebitda) ha crescut un 29%, fins a situar-se en els 3.108 milions a tancament de juny.

Eficiència i sinergies

Al llarg d'aquest primer semestre, la petroliera ha materialitzat el 50% de l'objectiu de 2.100 milions d'euros fixats dins del programa d'eficiències i sinergies per al conjunt de l'any. La producció mitjana d'hidrocarburs de la companyia presidida per Antonio Brufau en els sis primers mesos de l'any ha estat de 684.900 barrils equivalents de petroli al dia, en línia amb els seus objectius establerts.

Aquests resultats s'ha donat en els sis primers mesos de l'any coincidint amb els preus mitjans de les matèries primeres de referència internacional que s'han mantingut en un rang baix. Així, el cru Brent ha cotitzat a una mitjana de 51,7 dòlars per barril, mentre que el gas Henry Hub ho ha fet a 3,3 dòlars per Mbtu.

D'altra banda, el deute financer net s'ha reduït l'últim any en un 36%, fins als 7.477 milions d'euros, des dels 11.709 milions a 30 de juny de l'any passat.

Importants descobriments

Per àrees, el negoci d''Upstream' (Exploració i Producció) ha registrat un benefici de 339 milions d'euros, molt superior als 63 milions que s'han obtingut en els sis primers mesos de 2016, en un període en què s'han realitzat rellevants descobriments d'hidrocarburs als Estats Units, com el d'Alaska, que representa la troballa d'hidrocarburs més gran al país en els últims 30 anys, així com també a Trinitat i Tobago.

Alhora, Repsol ha augmentat la producció al Perú, ha reiniciat la seva activitat a Líbia i ha posat en marxa el jaciment Lapa i nous pous a Sapinhoá, aquests dos últims al Brasil.

De l'Upstream al Downstream

Mentrestant, el negoci de 'Downstream' (Refinament, Química, Màrqueting, Lubricants, Trading, GLP i Gas & Power) ha assolit un resultat de 929 milions el juny, en línia amb els 934 milions que es van obtenir en el primer semestre de l'any passat.

Referent a això, les àrees de Refinament i de Química de la companyia han continuat mostrant la seva solidesa i fortalesa, alhora que s'han produït millores a Trading i Gas & Power, Màrqueting i Refinament al Perú gràcies a la posada en marxa, en l'últim trimestre de 2016, de la nova unitat de dièsel de baix sofre a La Pampilla.

Per la seva part, l'indicador de marge de refinament a Espanya s'ha situat en 6,6 dòlars per barril, un 3% per sobre dels 6,4 dòlars per barril registrats en els sis primers mesos de l'exercici anterior.

A més, Repsol ha emès en aquest període un bo verd certificat que li ha convertit en la primera empresa del seu sector del món en utilitzar aquest tipus d'actiu. Aquest instrument servirà per finançar més de 300 iniciatives encaminades a millorar l'eficiència energètica i reduir les emissions de CO2.