La companyia Renfe ha xifrat en un 2,9% el seguiment de la vaga d'aquest dimecres convocada pel sindicat CGT coincidint amb l'operació sortida. De fet, l'aturada és parcial i s'ha produït en una primera franja entre dotze del migdia i quatre de la tarda i n'hi ha una altra de prevista entre vuit del vespre i dotze del migdia. La companyia ha atribuït el poc seguiment al fet que es tracta d'un sindicat minoritari.

Per la seva banda, fonts del sindicat han evitat donar una xifra de seguiment i han recordat que precisament una de les reivindicacions de l'aturada d'aquest dimecres és la manca de personal i que una bona part d'aquests treballadors han estat inclosos en els serveis mínims, que han estat de 40% per a Rodalies, el 65% per a Avant i del 78% per a l'AVE-Llarga Distància.

La CGT ha convocat aquestes aturades per reclamar diverses millores, com un augment de les taxes de reposició, la conciliació familiar, que s'aturi l'externalització dels serveis o el dret a promoció interna, entre d'altres. 

Segons el sindicat, amb la manca de personal no és possible "mantenir i garantir la prestació d'uns serveis de qualitat i garants d'un ferrocarril per a la majoria" i que es compleixi el reial decret 6/2018 referent a l'augment dels llocs de treball i a la reducció de la jornada setmana a 37,5 hores a la setmana.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat