Renfe busca a 57 nous professionals de trenta perfils diferents, segons va informar la companyia ferroviària a través de la seva pàgina web.

Ara bé, per inscriure's a aquestes, cada usuari ha de pagar fins a 10 euros. 10 euros que, evidentment, no seran retornats en cas de no passar amb èxit l'entrevista amb l'empresa.

La OCU (Organització de Consumidors i Usuaris) ha denunciat aquest fet i exposa que Renfe "justifica que aquest pagament es realitza en concepte de drets de participació. Una taxa que qualsevol candidat haurà d'abonar només per participar en el procés de selecció i que en cap cas no serà tornada en cas de no ser elegit".

"Lamentable" pràctica

Així doncs l'organització cataloga de "lamentable" aquesta pràctica. Sobretot perquè Renfe és una empresa pública i perquè els candidats són "majoritàriament aturats" i per tant "tenen més dificultat per afrontar aquesta despesa".

La OCU recorda, a través d'un comunicat que recull Público, que "aquests processos de selecció han d'estar oberts a la participació de qualsevol candidat i que els seus costos han de sufragar-se amb els impostos que ja paguen els ciutadans". L'organització ja ha demanat a Renfe que torni l'import als candidats ja inscrits.

Tanmateix, segons ha comentat la mateixa organització, aquesta pràctica no és un fet inhabitual al sector públic.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat