Renfe busca a 57 nous professionals de trenta perfils diferents, segons va informar la companyia ferroviària a través de la seva pàgina web.

Ara bé, per inscriure's a aquestes, cada usuari ha de pagar fins a 10 euros. 10 euros que, evidentment, no seran retornats en cas de no passar amb èxit l'entrevista amb l'empresa.

La OCU (Organització de Consumidors i Usuaris) ha denunciat aquest fet i exposa que Renfe "justifica que aquest pagament es realitza en concepte de drets de participació. Una taxa que qualsevol candidat haurà d'abonar només per participar en el procés de selecció i que en cap cas no serà tornada en cas de no ser elegit".

"Lamentable" pràctica

Així doncs l'organització cataloga de "lamentable" aquesta pràctica. Sobretot perquè Renfe és una empresa pública i perquè els candidats són "majoritàriament aturats" i per tant "tenen més dificultat per afrontar aquesta despesa".

La OCU recorda, a través d'un comunicat que recull Público, que "aquests processos de selecció han d'estar oberts a la participació de qualsevol candidat i que els seus costos han de sufragar-se amb els impostos que ja paguen els ciutadans". L'organització ja ha demanat a Renfe que torni l'import als candidats ja inscrits.

Tanmateix, segons ha comentat la mateixa organització, aquesta pràctica no és un fet inhabitual al sector públic.