El nou vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han visitat aquest dimarts al matí a Fira de Barcelona el primer Congrés que acull Barcelona després de la pandèmia de la Covid, l'Integrated Systems Europe (ISE), acompanyats pel director del congrés, Mike Blackman. És per això que Puigneró ha assegurat que avui es marca un abans i un després, ja que Barcelona i Catalunya es tornen a obrir al món dels congressos i les fires, després de més d'un any d'aturada. 

A més, el conseller de Polítiques Digitals ha assegurat que l'ISE és una fira tecnològica molt important per a la ciutat i per al país i ha afegit que Barcelona ja és la capital mundial del mòbil, però que també vol ser una de les capitals mundials de les tecnologies digitals perquè això voldrà dir que Catalunya serà una terra d'oportunitats i feina per a tothom i que Barcelona sortirà al mapa del progrés del segle XXI.

Sobre les tecnologies digitals i la seva irrupció a Catalunya, Puigneró ha sentenciat que en un futur no gaire llunyà marcarà les agendes polítiques i el nostre dia a dia, però no s'ha oblidat que Catalunya ha estat i seguirà sent un país industrial.

En definitiva, el vicepresident ha celebrat el retorn dels congressos a Barcelona i ha finalitzat assegurant que avui es posen les primeres pedres cap a la reobertura del país després de la Covid. 

 

Colau: "Avui enviem un missatge de reactivació"

Per la seva part, l'alcaldessa Colau ha sentenciat que avui Barcelona dona un missatge de reactivació i recuperació amb el retorn dels congressos. A més ha assegurat que les noves tecnologies són "un sector estratègic per a Catalunya", que tenen molt potencial al nostre país. 

 

A més ha afegit que l'ISE és doblement benvingut a Barcelona, perquè a part de ser un sector estratègic, ajudarà la ciutat a sortir de la crisi. Ara bé, ha lamentat que el Congrés hagi vingut en versió reduïda, a causa de la Covid, però ha confiat que al mes de febrer, quan torni a Barcelona, ja vingui amb totes les forces. 

Catalunya, 'hub' europeu de l'audiovisual

Per la seva part, el director del congrés, Mike Blackman, ha defensat que "Catalunya s'està posicionant com el hub europeu de l'audiovisual" i que l'ISE està en una "bona posició" per ajudar a catalitzar aquest desenvolupament. 

Alhora, Blackman ha agraït haver rebut un "suport massiu" de la indústria per celebrar el congrés el febrer vinent, ja que molts clients estan demanant més espai per als seus expositors en la pròxima edició, que s'espera poder-la realitzar ja amb normalitat.

Mike Blackman director ISE Barcelona congreso - ACN

Imatge de Mike Blackman durant la seva intervenció a l'ISE - ACN

De fet, aquest fenomen ja s'ha notat en aquesta edició, ja que les reserves anticipades dels seus 50 clients principals han ascendit a 37.000 metres quadrats, la qual cosa equival a dos terços de l'espai total que tenien en l'ISE 2020, una "entusiasmada demanda" que els ha fet arribar a Barcelona.

Finalment, Blackman ha assenyalat que no estarien a Barcelona sense el suport rebut i ha donat les gràcies a la ciutat de Barcelona, al Govern, a Fira de Barcelona i al Clúster Audiovisual de Catalunya, entre altres.