Els objectius que s'ha proposat assolir Espanya quant a dèficit per a finals del 2016 s'allunyen dels pronòstics d'altres organismes internacionals. L'Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE), la Unió Europea (UE), l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) o el Banc Central Espanyol (BCE) difereixen substancialment en les seves previsions econòmiques respecte a les que facilita el Govern espanyol. A tot això, Espanya es manté a l'espera d'una possible multa de l'UE per incomplir les metes fixades. 

Mentre Espanya determina un dèficit del 3,6% del seu Producte Interior Brut (PIB), cap organisme internacional veu les xifres amb aquests ulls. Els pronòstics que més s'aproximen són els de l'OCDE, que precisen un dèficit del 3,7% del PIB a finals del 2016. Per la seva part, la Comissió Europea assenyala que aquest serà del 3,9%. Pitjors prediccions vaticina el BCE, que situa en un 4,1% el dèficit del Govern espanyol. I l'AIReF, que va ser el pronosticador més precís l'any passat, prediu que Espanya acumularà un dèficit del 4,7%.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat