Els preus dels pisos a Catalunya s'han incrementat aquest tercer trimestre en un 6,6% en relació amb el mateix període de l'any passat, segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Un augment que fa que s'encadenin 10 trimestres de pujades dels preus dels habitatges, des del segon trimestre del 2014. Més concretament, aquest increment del 6,6% és el segon més elevat que s'ha registrat des de l'inici de la crisi el 2008. La pujada està impulsada principalment per la venda dels habitatges nous que en aquest tercer trimestre han pujat un 8,1%, mentre que els pisos de segona mà ho han fet en un 6,5%.

En relació amb el segon trimestre, el preu dels pisos ha crescut el 2%, amb un increment de l'1,7% en el cas dels habitatges nous, i del 2% en les vendes dels habitatges de segona mà. Catalunya és la segona regió on el preu dels pisos en general ha pujat més en tot l'Estat espanyol. Just per davant es troba la Comunitat de Madrid on la taxa interanual del preu dels habitatges s'ha incrementat en un 7,8%, 1,2 punts percentuals més que l'augment registrat a Catalunya. 

Sense estabilització

En el conjunt d'Espanya, els pisos han augmentat el preu durant el tercer trimestre en un 4%, en relació amb el mateix període de l'any passat. Els pisos nous han incrementat els preus en un 7,3% i els de segona mà ho han fet en un 3,5%, sempre en taxa interanual. 

De fet, els preus en el conjunt d'Espanya no han entrat encara en una fase d'estabilització, tal com es pot comprovar en la taxa trimestral d'aquest tercer trimestre on s'observa una caiguda del 0,5% en el preu dels pisos nous en relació amb els del segon trimestre i un petit repunt de l'1% en el cas dels pisos de segona mà.