La taxa de la variació anual del preu de l'habitatge de Catalunya va pujar un 3,2% durant el primer trimestre, la mateixa variació anual que a l'Estat, segons l'Índex de Preus de l'Habitatge (IPV) de l'INE. Això són dues dècimes menys i quatre dècimes menys que la taxa anual del quart trimestre, respectivament. Tant a Catalunya com al conjunt de l'Estat es tracta de la xifra més baixa des del primer trimestre del 2015.

Pel que fa les variacions intertrimestrals, la Catalunya va ser del 0,7% mentre que al conjunt de l'Estat va ser de l'1,1%. Per tipus d'habitatge, els preus en els nous van pujar un 7,2% -2,3 punts més que el trimestre anterior- mentre que en els de segona mà ho van fer en un 2,7%, mig punt menys que el trimestre anterior.

Les variacions al conjunt de l'Estat van ser d'un 6,1% en els habitatges nous, vuit dècimes més per sobre la registrada el trimestre anterior, i un 2,7% en els de segona mà, set dècimes menys, la menor variació des del primer trimestre del 2015.

Per comunitats autònomes, la taxa anual de Índex del Preu de l'Habitatge va disminuir el primer trimestre el 2020 respecte al darrer del 2019 en 12 d'elles. Els majors descensos van ser a Castella-Lleó, Castella-La Manxa i Extremadura, amb baixades de 2,1; 2 i 1,9 punts, respectivament. Per la seva banda, els majors increments de la variació anual es van produir al País Basc, les Illes Balears i al Principal d'Astúries, amb augments de cinc dècimes en les dues primeres i d'una dècima en l'última.