L'aeroport del Prat ha programat 4.254 vols entre aquest divendres i el dijous 9 de desembre amb motiu del Pont de la Puríssima. Això vol dir que recupera quasi el 80% de l'activitat respecte al 2019 es van programar 5.416 vols entre el 5 i l'11 de desembre. El dia de més afluència al Prat serà aquest divendres, amb 692 vols davant els 777 del primer dia del mateix pont de fa dos anys, i el 8 de desembre, amb 640 vols.

Aena puntualitza, però, que la programació d'aquests vols podrien estar a subjectes a alguns canvis per part de les aerolínies. Per la seva banda, Renfe ha programat un reforç especial de 313.000 places en alta velocitat i Llarga Distància cap a diferents punts de la península.

Aquest divendres és el dia que el Prat té programats més vols amb motiu del Pont de la Puríssima, amb 692. Per a aquest dissabte, se n'esperen 569; per al diumenge 631; dilluns 625; dimarts 483; dimecres 640 i dijous 9 de desembre, amb 614.

Si el total de vols programats es compara amb el 2020, un any molt condicionat per la pandèmia, la xifra es dispara un 422,4%, ja que aleshores se'n van operar 1.007. De fet, el primer dia de pont, el 4 de desembre es van operar només 186 vols, mentre que en la resta de jornades no van arribar a superar els 150. 

Renfe reforça la seva activitat

Per la seva banda, Renfe ha programat un dispositiu de reforç especial amb 313.000 places de trens AVE i Llarga Distància entre Catalunya i la resta de l'Estat. Del total, 31.400 corresponen a places de reforç a l'oferta habitual de Renfe, un 10% més. La majoria de reforços es concentren al corredor d'alta velocitat Figueres-Barcelona-Madrid, amb 26.300 places addicionals.

Altres corredors que oferiran més places són les connexions d'AVE entre Catalunya i Andalusia i els trens de Llarga Distància el corredor mediterrani i Llarga Distància amb el País Valencià i Múrcia. A Regionals de Rodalies de Catalunya, es disposaran de 400.000 en tres que ampliaran la seva capacitat en els dies de major demanda, segons fonts de la companyia.

Lucena destaca la incertesa actual

Aquestes xifres del Prat es contraposen amb les declaracions del president d'Aena, Maurici Lucena, el cap de setmana passat a la trobada d'Economia de S'agaró on va assegurar que l'aparició d'una nova variant de coronavirus demostra que encara hi ha una "incertesa important" sobre la recuperació del trànsit aeri. "Fins ahir hi havia una recuperació molt vigorosa, per sobre del 70% i pujant cada setmana". Ara bé, també va considerar que malgrat tot hi ha espai per a l'optimisme perquè "a poc a poc" es vagi tornant als nivells prepandèmia.