El Govern ja ha començat a treballar en el pla de reconstrucció econòmica i social de la crisi el coronavirus i preveu que el primer esborrany estigui a punt a finals de juliol. Així s'ha acordat aquest dijous a la primera reunió del comitè tècnic, anomenat CORECO, encarregat de redactar el projecte.

Durant la primera trobada telemàtica, que ha presidit el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, s'ha aprovat la metodologia de treball del comité i s'han assignat les tasques prioritàries en funció dels diferents àmbits, així com les primeres tasques a desenvolupar de forma immediata. A més, s'ha establert la celebració de reunions setmanals perquè el primer esborrany del pla pugui estar a punt a finals del mes de juliol.

En la primera trobada també hi han participat en la reunió la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, i representants tècnics de tots els departaments econòmics de la Generalitat. Cada departament té l'encàrrec de treballar en les tasques del seu àmbit, que es posaran en comú en el si d'aquest comitè, tant pel que fa a actuacions d'emergència com de desenvolupament d'actuacions estratègiques.

L’activitat de la CORECO té prevista abastar dues línies de treball. Per una banda, té un caràcter operatiu i es centra en actuacions d’emergència per minimitzar l’impacte econòmic i social de la crisi. Això inclou l’anàlisi dels efectes de la pandèmia, l’avaluació de les mesures activades fins al moment i la proposta de noves mesures urgents.

La segona línia de treball incorpora actuacions de caràcter estratègic orientades a estimular els sectors amb major capacitat de creixement, accelerar la creació d’ocupació, atraure noves inversions i avançar cap a un desenvolupament més sostenible.

En aquesta segona línia de treball s’emmarca la redacció del pla de reconstrucció, que tindrà com a eixos vertebradors l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides. A més del pla de reconstrucció, el Comitè també estudiarà i avaluarà els plans sectorials específics per als sectors mes afectats per la pandèmia.