La patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya (PIMEC) ha lamentat la destitució de la fins ara consellera d'Economia i Coneixement, Àngels Chacón, que aquest dijous ha estat substituïda per l'economista i exeurodiputat Ramon Tremosa. En declaracions a l'ACN el president de l'entitat, Josep González, ha revelat que la decisió els ha “sorprès” perquè no n'estaven informats, i ha assegurat els “sap greu”.

També ha recordat els reptes que afronta el país, com ara Nissan o la covid-19 i s'ha preguntat si era “el millor moment” per fer el canvi. En tot cas, també ha confiat en l'habilitat del nou conseller, un home “format i amb experiència”, per entomar aquests reptes. “Penso que pot fer una bona feina”, ha indicat González.

Chacón, una consellera "molt executiva"

El president de PIMEC ha subratllat que Chacón era una consellera “molt executiva” amb la qual els empresaris “se sentien bé”. També n'ha destacat la “lluita” per aconseguir fons per al Pla Nacional d'Indústria, del qual “no s'han pogut complir tots els objectius per manca de recursos”.

Àngels Chacón coronavirus EFE

L'exconsellera d'Economia i Coneixement, Àngels Chacón. / Efe

Aquest, ha indicat, serà un dels reptes que també haurà d'afrontar el nou conseller, al costat del de Nissan o el del coronavirus. De fet, González ha advertit a Tremosa que el Pla Nacional d'Indústria agafa ara més protagonisme “per la necessitat de reactivar l'economia”.

Ramon Tremosa, el nou conseller

Ramon Tremosa (1965) va ser durant 10 anys eurodiputat independent al Parlament Europeu per CiU i, posteriorment, el PDeCAT, també adscrit al grup dels liberals (ALDE). A Brussel·les, el nou conseller es va especialitzar en les carteres econòmiques com a membre de la Comissió d'Economia i ponent dels informes sobre supervisió financera del Banc Central Europeu.

Aquestes tasques, i el fet que els liberals el nomenessin coordinador del grup en Economia, li van permetre mantenir contactes amb el llavors president del BCEMario Draghi, o l'actual vicepresidenta i comissària de Competència, Margrethe Vestager. També va treballar en Transports, en qüestions com el corredor mediterrani o el dèficit en infraestructures a Catalunya. Actualment, exercia com a professor d'Economia a la UB.

Imatge principal: El president de la PIMEC, Josep González. / ACN