El PIB de Catalunya va créixer per sobre de la mitjana  espanyola, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística. L'economia catalana va créixer el 2017 un 3,3%, situant-se entre els principals territoris de l'Estat en creixement, superant amb escreix la mitjana espanyola, que es va quedar en el 3,1%.

La tensió política i la intervenció de les institucions catalanes no han suposat un fre en l'economia catalana, que s'ha tornat a situar entre les comunitats que han impulsat l'estat espanyol fins a la millor xifra del PIB de la sèrie històrica. Catalunya es va situar en quart lloc en termes de creixement (3,3%), només per sota d'Aragó (3,6%), Astúries (3,5%) i Madrid (3,4%) i igualada a l'augment experimentat per Múrcia (3,3%).

Catalunya va tenir un paper rellevant en aquest creixement, mentre que altres comunitats que van experimentar pujades en el PIB molt menors: Extremadura (2,4%), Castella i Lleó (1,9%), La Rioja (1,8%), Melilla (1,7%) i Ceuta (1,6%).

Quasi 30.000 euros per habitant

Catalunya també es va situar com a quart territori de l'Estat en termes de PIB per habitants, que és indicador per veure la riquesa generada per habitant. Cada català va contribuir al PIB amb 29.936 euros, només per sota de la Comunitat de Madrid, País Basc i Navarra, que se situen per sobre dels 30.000 euros de renda.

Encapçalen també el rànquing espanyol Aragó (27.403 euros), la Rioja (26.044 euros) i Illes Balears (25.772 euros), que també formen part de la llista de territoris que superen la mitjana del país.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat