El petit comerç català preveu igualar o fins i tot millorar les seves vendes en 2019, segons una enquesta realitzada per Pimec Comerç als seus associats durant els mesos de juny, juliol i agost. Fins a un 74,13% de les respostes afirmen que els volums de vendes seran els mateixos o millors que el 2018, segons ha indicat en un comunicat aquest dimarts la patronal.

A nivell territorial i sectorial, la previsió de vendes per al 2019 també és lleugerament positiva: al voltant del 58% dels enquestats a les quatre demarcacions han respost que els volums de facturació seran els mateixos o millors i prop del 70% asseguren el mateix per els diferents àmbits econòmics.

Els enquestats argumenten com a motiu per a aquestes previsions positives la situació econòmica i Pimec Comerç ha assenyalat també que el pressupost mitjà de la gran majoria de consumidors del comerç local a Catalunya és inferior als 100 euros.

Els resultats d'aquest estudi han estat obtinguts mitjançant una enquesta electrònica, amb un total de 286 respostes de les entitats associades a Pimec Comerç -gremis sectorials, associacions de comerciants i socis individuals, entre d'altres-.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat