Les dues principals patronals del sector del cava, Institut del Cava i Pimecava, han signat un acord històric que suposa la creació de la nova marca, AECAVA (Associació d'Elaboradors de Cava). La fusió d'aquests organismes pretén posar en valor els interessos dels petits cellers elaboradors de cava i potenciar la seva representativitat dins del sector. L'acord l'han signat el president de l'institut, Damià Deàs i el de Pimecava, Pere Guilera. La previsió és que les assemblees dels dos organismes el ratifiquin properament.

A més, s'ha decidit que la segona vicepresidència de la junta directiva del nou ens recaigui en una empresa petita. Aquesta unió arriba després que l'any 2006 un grup de cellers abandonessin l'Institut del Cava per crear Pimecava.

El president de l’Institut del Cava, Damià Deàs, considera que aquest és un acord "històric" gràcies al qual "la patronal del cava s'enforteix i s'enriqueix". En aquests sentit indica que "aquesta unió és un pas endavant molt important en la cohesió del sector del cava".

Per la seva banda, el president de Pimecava, Pere Guilera, assenyala que amb aquest pacte les dues patronals uneixen esforços "per convertir el cava en una referència qualitativa a nivell mundial". Guilera afirma també que aquest acord "és un reconeixement a la diversitat del cava" i afegeix que "totes les necessitats de les empreses, ja siguin micro, petites, mitjanes o grans, es veuran reflectides i respectades a la AECAVA".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat